Sesongavslutning Code Recruit våren 2018

Tirsdag 8. mai var det Code Recruits sin tur til å ha sesongavslutning og runde av vårsesongen.

Det ble en veldig spennende klubbkveld med sesongavslutning for Code Recruits tirsdag 8. mai, med masse moro og kreativ koding!

2. og 3. trinn fikk lage sin egen historie på Code.org. Dette hadde de også fått prøve litt tidligere, og nå fikk de virkelig utfolde seg, være kreative og vise hva de kunne ved å lage morsomme og spennende historier.

4. og 5. trinn jobbet med ulike oppgaver som skulle løses med micro:bit. Disse gikk ut på å sette opp en variabel for poeng, som måtte nullstilles ved oppstart og ved å trykke på en knapp. Når micro:biten ble ristet skulle det genereres poeng på valgfri måte (f.eks. tilfeldig eller eksponensielt), og det skulle vises et bilde på skjermen ut i fra poengsummen. Dette ble brukt sammen med roboten R2-D2, som kunne kjøre inn i micro:bitene for å lage poeng.

Roboten Vernie fikk sin egen løype med slanger, vanskelige svinger og hindringer inne hos 6. og 7. trinn. De som ville fikk to minutter hver til å styre roboten gjennom løypa ved hjelp av et nettbrett, og målet var å sanke flest mulig poeng ved å treffe forskjellige micro:bits som var plassert rundt. Disse hadde barna selv programmert til å vise poeng når de ble truffet av Vernie, og en egen micro:bit i målområdet var programmert med en egenkomponert vinnersang som ble spilt når Vernie rullet over målstreken. Vi telte poeng og skrev opp på tavla.

Etterpå ble det samling i auditoriet med litt informasjon og stor takk til veiledere og medhjelpere, før det var utdeling av t-skjorter og buttons til alle de dyktige og kreative barna som nå rykket opp fra Code Recruits til Code Hunters! Det ble servert frukt, vann og kaffe, før vi takket for denne gangen og ønsket riktig god sommer.

Vi ønsker alle nyopprykkede Code Hunters velkommen tilbake til nye kreative klubbkvelder til høsten! :-)

Publisert Tuesday 8. May 2018 kl. 22:12

Del

Siste nyheter

Nyhetsarkiv