Lær Kidsa Koding lanserer hjemmekodeklubb!

Hva skal vi gjøre når vi ikke kan sende barna på kodeklubben, eller samle barn fra flere familier i samme lokale? Vi kan ha en hjemmekodeklubb!

Hjemmekodeklubben er en serie med oppgaver i programmering for barn. Oppgavene henter vi fra Lær Kidsa Koding sitt oppgavesett og alt du trenger å ha er en datamaskin eller nettbrett - og tilgang på internett.

Alle oppgavene er morsomme og interessante for barn. I tillegg lærer barn og unge gode ferdigheter de kan få bruk for senere. Selv om oppgavene kan se barnslige ut ligger det ganske voksen læring i de. De aller fleste programmeringsspråk har lik grunnstruktur, også de som er laget for barn.

Slik fungerer hjemmekodeklubb

Lær Kidsa Koding har allerede mange gode oppgaver i samlingen. Mange av disse er relativt enkle å komme i gang med, så dette handler mye om å komme med tips for hvordan en skal komme i gang, og hvordan man kan gjennomføre opplegget.

Om barna har kode-erfaring fra før, er det mulig å finne oppgaver med stigende vanskelighetsgrad. Hvem vet: Kanskje de ender oppe med å kode egne spill til smartmobiler, eller få seg en karriere innen IT?

Med dette bakteppet lanserer Lær Kidsa Koding hjemmekodeklubben. Opplegget kan brukes av både skoler og foreldre: Lærere kan hente oppgaver der og gi i hjemmelekse til elevene, og foreldre kan arrangere kodeklubb for kidsa sine.

hjemmekodeklubben kan du lære nye ting og ha det gøy!

Lykke til!

Publisert Thursday 19. March 2020 kl. 12:34

Del

Siste nyheter

Nyhetsarkiv