Prosjektgave fra Sparebankstiftelsen DNB!

Mandag 14. mai inviterte Sparebankstiftelsen DNB til gaveutdeling på Lygnasæter, og Kodeklubben Hadeland sto på gjestelisten!

Kai Viggo Håkonsen, Banksjef Vest-Oppland, overleverte gaven til Kodeklubben Hadeland. På bildet ser vi også utstyr fra littleBits og Kano, som vi nå får muligheten til å ta i bruk i klubben! :-) @Sparebankstiftelsen DNB

Sammen med en rekke lokale lag og foreninger ble Kodeklubben Hadeland invitert til Sparebankstiftelsen DNB sin gaveutdeling på Lygnasæter mandag 14. mai 2018.

Det skulle vise seg å bli en svært gledelig dag, da Kodeklubben Hadeland ble bedt om å komme frem og motta en gave som tilsvarte beløpet det var søkt om - hele 120.000 kroner!

Bakgrunnen til invitasjonen startet i januar 2018, da vi i forbindelse med planleggingen av vårsesongen 2018 søkte Sparebankstiftelsen DNB om prosjektmidler til videreutvikling av klubbtilbudet vårt.

For det første ønsket vi å bygge videre på fokusområdet vårt Raspberry Pi, og ha et tilbud som passer både for de minste og de største barna. Her har vi valgt å ta i bruk et sett fra Kano, spesialdesignet for å lære barn i ulike aldersgrupper å bygge sin egen PC med Raspberry Pi. Når PC-en er ferdigbygget, starter man opp et eget operativsystem, Kano OS, basert på Debian GNU/Linux. Dette inneholder blant annet Kano Blocks, et visuelt programmeringsspråk, som kan gjøre koden man lager om til f.eks. Javascript og Python. Det gir også muligheter til å komponere sin egen musikk, strømme video og programmere spill som Pong og Minecraft. Vi har kjørt et prøveprosjekt med et Kano-sett i en av gruppene tidligere, og dette var svært populært! :-)

I tillegg har vi lenge ønsket å bygge et opplegg rundt littleBits. Kort fortalt er littleBits elektroniske byggeklosser som kan brukes for å lage kule oppfinnelser. Det er massevis av store og små prosjekter tilgjengelig, og man kan selvsagt også være kreativ og lage akkurat det man selv vil! Her er en video som gir en god demonstrasjon av littleBits!

Kodeklubben Hadeland er utrolig takknemlige over å ha fått en så flott gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Med denne gaven vil vi nå kunne gjennomføre disse prosjektene og tilby et flott og spennende opplegg til barna i klubben i tiden som kommer. Tusen, tusen takk! :-)

PS: Se Avisen Hadelands dekning av utdelingen i denne saken.

Publisert Monday 14. May 2018 kl. 22:56

Del

Siste nyheter

Nyhetsarkiv