Kodeklubben Hadeland stiftet!

Kodeklubben Hadeland er stiftet og målgruppen er barn og unge fra 2. - 7. trinn på hele Hadeland. Her er historien om hvorfor og hvordan klubben ble stiftet.

Høsten 2016 var Pål Skjervum på utviklerkonferansen JavaZone i Oslo, hvor Lær Kidsa Koding holdt et foredrag om kodeklubber i Norge. Dette var veldig spennende, men det var et faktum at det ikke fantes noen kodeklubb på Hadeland. Pål kom snarlig i kontakt med Fred Habberstad, som likte ideen om å lage en kodeklubb på Hadeland svært godt.

Ikke lenge etter dro Fred og Pål til Lær Kidsa Koding sin arbeidshelg i Oslo, hvor vi både fikk bidratt med å forme et generelt opplegg for kodeklubber i Norge, lært mye om bevegelsen og også samlet masse erfaringer fra andre kodeklubber.

Etter arbeidshelgen var vi blitt helt sikre på at vi ville starte en kodeklubb på Hadeland. Vi gikk raskt i gang med det praktiske og stiftet en forening, styre, ordnet konto i banken og gjorde unna annet nødvendig papirarbeid. Herdis Moldøen, prosjektleder i Lær Kidsa Koding, bekrefter at Kodeklubben Hadeland er kodeklubb nr. 125 i Norge.

Vi tok kontakt med Lunner barneskole og fikk med oss IKT-ansvarlig Jørgen Næss Berge på laget, og sammen med en rekke ildsjeler som stilte opp som veiledere, dro vi klubben i gang. Med oss fra starten som veiledere var Anette Fehn Oppen, Robert Aaslund Langerud, Kevin Holmlund Haga, Marthe Andersen Snekkerhaugen og Halvor Oppen, og flere ble med underveis i klubbperioden.

Avisen Hadeland skrev om oppstarten, og kort tid etter var klubben helt fullbooket. Det ble så populært at mange måtte stå på venteliste. Oppstarten høsten 2017 samlet 40 barn og unge fra hele Hadeland, og det første klubbopplegget gikk over seks tirsdagskvelder fra september til november 2017.

Våren 2018 fikk alle på venteliste tilbud om plass, og i tillegg ble det rekruttert enda flere slik at det ble dannet en ny gruppe på 40 barn og unge. Nå så vi også at enda flere fra "den andre siden av bommen" tok turen til Lunner for å være med på kodeklubb.

Foto: Avisen Hadeland

Publisert Thursday 27. April 2017 kl. 15:19

Del

Siste nyheter

Nyhetsarkiv